ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ

Τα 25 μέλη της παράταξής μας

Γνωρίστε τους ανθρώπους που κάνουν πραγματικότητα το όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον σε Κύθηρα και Αντικύθηρα.

Σούγιαννης Χαράλαμπος

Αντιδήμαρχος

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954. Πτυχιούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Εργάζεται από το 1980 σχεδόν αποκλειστικά με τα Κύθηρα. Μέλος επί σχεδόν 3 δεκαετίες των Διοικητικών Συμβουλίων της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών και της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών, στην οποία κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Πατέρας δύο παιδιών. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κυθήρων τα έτη 2003-2011, αποκομίζοντας σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία.

Στάθης Εμμανουήλ

Μέλος

Γεννήθηκε το 1954 στο Κεραμωτό Κυθήρων. Τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο Κυθήρων και στη συνέχεια φοίτησε σε Σχολή Λογιστών στην Αθήνα. Το 1981 διορίστηκε Γραμματέας της Κοινότητας Καρβουνάδων, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι το 1998. Από το 1999 μέχρι και το 2013, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, υπηρέτησε ως Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κυθήρων, αποκτώντας εξαιρετικά σημαντική εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων και την οικονομική τους διαχείριση. Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Στάθη το γένος Εμμανουήλ Κασιμάτη, νηπιαγωγό, και έχει έναν γιό, τον Παναγιώτη, πτυχιούχο Χημικό. Κατοικεί μόνιμα στον Αβλέμωνα.

Κομνηνός Γεώργιος

Αντιδήμαρχος

Γεννήθηκε το 1951 στα Κύθηρα όπου και μένει όλη του την ζωή. Σπούδασε αρχαιολογία & μεσαιωνικές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχοντας ως δάσκαλο, μεταξύ άλλων, και τον ανασκαφέα της Βεργίνας Μανόλη Ανδρόνικο, ο οποίος τον εκτιμούσε ιδιαίτερα. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός και ως λυκειάρχης για 23 συναπτά έτη στα Κύθηρα. Στα 1979 επανίδρυσε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κυθήρων. Διετέλεσε για πολλά χρόνια έφορος αθλητικών τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου Κυθήρων και γραμματέας του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Κυθήρων. Από το 1990-98 υπήρξε κοινοτικός σύμβουλος της κοινότητας Κυθήρων. Το 1992 ως πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου οργάνωσε την αποκομιδή των σκουπιδιών στο νησί μας με την αγορά των τριών πρώτων απορριμματοφόρων & 800 κάδων. Για χρόνια υπήρξε συνεργάτης εφημερίδων και περιοδικών και είναι ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ” της οποίας η έκδοση έχει ανασταλεί προσωρινά. Είναι από το 2010 δημοτικός σύμβουλος Κυθήρων. Ασχολείται με τουριστικές επιχειρήσεις εδώ και 30 χρόνια απ΄ όπου και το γνωστό παρεπίθετο «Ζορμπάς». Το Σεπτέμβριο του 2014 ορίστηκε Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Κυθήρων έχοντας υπό την ευθύνη του σειρά σημαντικών τομέων της καθημερινότητας και της διοικητικής λειτουργίας του Δήμου.

Ριζομάρκου Σταυρούλα

Μέλος
Γεννήθηκε στη Χώρα Κυθήρων το 1946. Έχει τελειώσει το εξατάξιο Γυμνάσιο Κυθήρων. Είναι παντρεμένη με το Λουκά Ριζομάρκο, εργολήπτη δημοσίων έργων από τους πρώτους που δραστηριοποιήθηκαν στο νησί τη δεκαετία του 1960 και έχει 3 παιδιά. Οικοκυρά και αγρότισσα. Ασχολείται ενεργά με τον πρωτογενή τομέα και έχει πολυετή εθελοντική συμμετοχή στις εκκλησιαστικές επιτροπές της ευρύτερης περιοχής του Λιβαδίου Κυθήρων, όπου και κατοικεί.

Μυτιληναίου Αικατερίνη

Μέλος

Γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ) Αθηνών, όπου εισήχθη μετά από πανελλήνιες εξετάσεις. Έχει εξειδικευτεί σε ζητήματα διατροφής και διαιτολογίας, τουρισμού, Η/Υ, τεχνικού τροφίμων και ξεναγών. Έχει εργαστεί σε προγράμματα αθλητισμού, ενώ υπήρξε για σειρά ετών προπονήτρια προγραμμάτων κολύμβησης. Από το 2002 διατηρεί επιχείρηση εστίασης στα Κύθηρα και από το 2007 είναι Manager σε τουριστικές κατοικίες στον Κάλαμο Κυθήρων. Δραστηριοποιείται ενεργά στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στο Ναυτικό Όμιλο Κυθήρων, ενώ είναι μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κυθήρων από το 2016 μέχρι και σήμερα, έχοντας εκπροσωπήσει το Δήμο σε πολλές τουριστικές εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένη με το Νίκο Καλλίγερο του Εμμανουήλ και έχουν 3 παιδιά.

Κορώνης Μηνάς

Μέλος

Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στα Κύθηρα. Τελείωσε το Λύκειο Κυθήρων το 1998 και στη συνέχεια φοίτησε στο Δημόσιο ΙΕΚ Αλίμου με ειδικότητα «Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα». Η πτυχιακή του εργασία στο ΙΕΚ πρώτευσε. Εργάστηκε ως τεχνικός Η/Υ σε ιδιωτικές εταιρείες, καθηγητής σεμιναρίων πληροφορικής (ECDL), εποχιακά στον Δήμο Κυθήρων με αρμοδιότητα την καταχώρηση Δημοτολογίου, εποχιακά στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Επίσης, έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην οικογενειακή επιχείρηση του κλάδου ξυλουργικών εργασιών και γνωρίζει Αγγλικά. Υπήρξε συνιδιοκτήτης της γνωστής τουριστικής ιστοσελίδας για τα Κύθηρα www.kythera.gr. Σήμερα, εργάζεται σε Super Market με αρμοδιότητα την καταχώρηση τιμολογίων, ενώ διαχειρίζεται και τουριστικές κατοικίες. Το 2014, εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Κυθήρων με την παράταξη της πλειοψηφίας και έκτοτε είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής καθώς και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από το 2017.

Καψάλης Κωνσταντίνος

Μέλος

Γεννήθηκε το 1968 στην Κατερίνη και κατοικεί μόνιμα στα Κύθηρα εδώ και 22 χρόνια, μαζί με την οικογένειά του. Σπούδασε νοσηλευτική στο ΤΕΙ Ιωαννίνων από το οποίο αποφοίτησε το 1991. Κατέχει τον τίτλο ειδικότητας Χειρουργικής Νοσηλευτικής από το 2001, από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων «Τριφύλλειο» από το 1997. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κυθήρων πριν από 15 χρόνια περίπου και συμμετείχε ενεργά σε αθλητικές προσπάθειες που έγιναν στο νησί όλα αυτά τα χρόνια και συμμετέχοντας και οργανώνοντας και βοηθώντας όπου χρειαζόταν. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυθήρων και εκλεγμένος πρόεδρος αυτού, για πολλά χρόνια και έως σήμερα. Εκλεγμένος εκπρόσωπος εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας εδώ και δεκαπέντε χρόνια περίπου, έως και σήμερα.

Σάμιος Φώτιος

Μέλος

Γεννήθηκε το 1967 στα Κύθηρα, όπου περάτωσε την εγκύκλια μόρφωσή του. Σπούδασε στη Σιβιτανίδειο Σχολή από όπου έλαβε το πτυχίο του ηλεκτρολόγου. Στη συνέχεια επέστρεψε στο νησί και από το 1989 δραστηριοποιείται με το εμπόριο, διατηρώντας κατάστημα στον Ποταμό. Επίσης ασχολείται με τον τουρισμό στον τομέα των καταλυμάτων διαμονής, όπου διατηρεί μικρή μονάδα ενοικιαζομένων δωματίων. Έχει εκλεγεί Κοινοτικός Σύμβουλος Φριλιγκιανίκων για 4 έτη καθώς και πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Φριλιγκιανίκων του Δήμου Κυθήρων. Είναι παντρεμένος με τη χημικό Μαρία Πρωτοψάλτη και έχουν μία κόρη.

Σουρής Αθανάσιος

Μέλος

Γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1984. Αποφοίτησε από το Λύκειο Κυθήρων το 2002. Σπούδασε Λογιστική στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Από το πέρας των σπουδών του, το 2006, μέχρι και σήμερα εργάζεται σε λογιστικό γραφείο στον Ποταμό Κυθήρων και έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία σε λογιστικά και οικονομικά θέματα καθώς και σε ζητήματα φορολογικής νομοθεσίας. Το 2010 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Παναγιώτη Πρωτοψάλτη και το 2014 με τον αείμνηστο Δημήτρη Λουράντο. Είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακαρίου Κυθήρων.

Φατσέα Ιωάννα

Μέλος

Γεννήθηκε στον Πειραιά από Κυθηρίους γονείς, κόρη του Ανδρέα και της Θεοδώρας το γένος Μεγαλοκονόμου και σύζυγος του Ιωάννη Φατσέα από τον Άγιο Ηλία. Σπούδασε σε ιδιωτική σχολή λογιστικής και γνωρίζει Αγγλικά. Έχει τέσσερα παιδιά, όλα πτυχιούχοι ανωτάτων σχολών και επιτυχημένοι επαγγελματίες. Μετά από μία εποικοδομητική τετραετία σαν Δημοτική Σύμβουλος την περίοδο 2014 – 2019, αποφάσισε να κατέβει και πάλι υποψήφια με το συνδυασμό του Στράτου Χαρχαλάκη. Έχει εκπροσωπήσει το Δήμο σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πεταλά Φραντζέσκα

Μέλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων ΙΕΚ – ΟΤΕΚ Αναβύσσου Αττικής. Εργάστηκε στον τουριστικό κλάδο ενώ σήμερα εργάζεται στα Κύθηρα όπου κατοικεί μόνιμα. Είναι παντρεμένη με τον Ρωμύλο Φατσέα και μητέρα ενός παιδιού. Μιλάει αγγλικά.

Πρινέα Βασιλική

Μέλος

Γεννήθηκε το 1960 στα Φράτσια Κυθήρων και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στο νησί (Λύκειο Κυθήρων). Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για 15 έτη. Στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2010 ήταν υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος Πειραιά. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Τσάκο, Πρόεδρο της Κοινότητας Καραβά και ζει στον Καραβά. Η τωρινή ενασχόλησή της είναι με τα οικιακά και τις ελεύθερες ώρες ασχολείται με το διάβασμα & την ξυλογλυπτική.

Μαρουλίδου Σουμέλα

Μέλος

Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη & μητέρα δύο παιδιών. Αποφοίτησε από το ΤΕΙ λογιστικής το 1983. Από το 1985 έως το 1999 εργάστηκε σε λογιστήριο μεγάλης εισαγωγικής & εμπορικής εταιρείας ΑΕ. Το 1999 μετακόμισε με την οικογένεια της στα Κύθηρα, όπου εργάστηκε σε γνωστό λογιστικό γραφείο έως το 2006. Άνοιξε την δική της ατομική επιχείρηση πάνω στο αντικείμενό της που διατηρεί μέχρι σήμερα στις Καρβουνάδες. Ιδρυτικό μέλος πολλών ποντιακών σωματείων & χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών λόγω καταγωγής, λάτρης της παράδοσης, μέλος επί επτά χρόνια του συγκροτήματος της Δώρας Στράτου. Μιλάει Αγγλικά. Από το 2014 είναι Δημοτική Σύμβουλος Κυθήρων με την παράταξη της πλειοψηφίας, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου.

Πρωτοψάλτης Βρεττός

Μέλος

Γεννήθηκε το 1972 στον Πειραιά. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στα Μητάτα, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Κύθηρα. Εισήχθη στην Τεχνική Σχολή Τεχνιτών Ηλεκτρονικών Συσκευών στο Μοσχάτο. Πρόεδρος Δημοτικού Διαμερίσματος Μητάτων τις δύο πρώτες δημοτικές θητείες στο Δήμο Κυθήρων (1998-2006). Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος για δύο θητείες στην Ένωση Βιοκαλλιεργητών Κυθήρων. Ιδρυτικό Μέλος και πρόεδρος της «Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας» και Δημοτικός Σύμβουλος – Γραμματέας του Δ.Σ. την περίοδο 2010-2014. Πρόεδρος για δύο θητείες στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Μητάτων «Η Μυρτιά». Είναι παντρεμένος με την Άννα Ακριτίδου και έχει δύο παιδιά. Επίσης είναι εθελοντής πυροσβέστης από το 2018 και μέλος του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων «Τριφύλλειο».

Λουράντος Ευάγγελος

Μέλος

Γεννήθηκε το 1994 στον Χολαργό και μεγάλωσε στα Κύθηρα. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο νησί και μετά από επιτυχή δοκιμασία στις πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθη στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Κρήτης, του οποίου σήμερα είναι τελειόφοιτος (επί πτυχίω). Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, στο Σπήλαιο της Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου καθώς και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυθήρων. Μιλάει Αγγλικά. Κατάγεται από αυτοδιοικητική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του Δημήτριος Ευαγγ. Λουράντος (+ 2017) υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης: Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά καθώς και υποψήφιος Δήμαρχος Κυθήρων το 2014 και επικεφαλής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κομηνού Κυριακή

Μέλος

Γεννήθηκε το 1972 στον Πειραιά. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στα Μητάτα, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Κύθηρα. Εισήχθη στην Τεχνική Σχολή Τεχνιτών Ηλεκτρονικών Συσκευών στο Μοσχάτο. Πρόεδρος Δημοτικού Διαμερίσματος Μητάτων τις δύο πρώτες δημοτικές θητείες στο Δήμο Κυθήρων (1998-2006). Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος για δύο θητείες στην Ένωση Βιοκαλλιεργητών Κυθήρων. Ιδρυτικό Μέλος και πρόεδρος της «Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας» και Δημοτικός Σύμβουλος – Γραμματέας του Δ.Σ. την περίοδο 2010-2014. Πρόεδρος για δύο θητείες στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Μητάτων «Η Μυρτιά». Είναι παντρεμένος με την Άννα Ακριτίδου και έχει δύο παιδιά. Επίσης είναι εθελοντής πυροσβέστης από το 2018 και μέλος του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων «Τριφύλλειο».

Καλλίγερος Δημήτριος

Μέλος

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα, μεγάλωσε και ζει μόνιμα στα Κύθηρα. Τελείωσε το Γενικό Λύκειο Κυθήρων και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη μουσική. Είναι αριστούχος Βυζαντινής Μουσικής, κάτοχος Πτυχίου από το Απολλώνειο Ωδείο Αθηνών με δάσκαλο τον διακεκριμένο Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Ηλία Μπιλάλη. Έχει υπάρξει ενεργό μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Χώρας – Καψαλίου καθώς και μέλος στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καψαλίου, ενώ από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος της Κοινότητας Κυθήρων, έχοντας εκλεγεί στη θέση αυτή στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 και 2014. Διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση στον τομέα του λιανικού εμπορίου στη Χώρα που λειτουργεί από το 1986, ενώ το 2012 επεξέτεινε τις δραστηριότητές του και στο Καψάλι. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Γρηγοράκη και έχουν έναν γιό, το Γιάννη.

Γλυτσός Μηνάς

Μέλος

Γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1964 και μεγάλωσε στην Αυστραλία, από την οποία επέστρεψε το 1972 και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου τελείωσε το Λύκειο το 1984. Είναι επαγγελματίας αυτοκινητιστής, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ καθώς και φανοποιός αυτοκινήτων. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά και κατοικεί στα Δόκανα.

Ανέστης Σπυρίδων

Μέλος

Γεννήθηκε το 1965 στη Πελασγία Φθιώτιδος όπου έζησε μέχρι τα 17 του. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου και αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Χαλανδρίου. Συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Πειραιά ενώ μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε σε μεγάλες τεχνικές εταιρείες και γνωστό εργοστάσιο των Αθηνών. Το 1997, η αγάπη του για τα Κύθηρα τον οδήγησε στο να εγκατασταθεί μόνιμα στο νησί και έκτοτε δραστηριοποιείται στη μελισσοκομία, την ελαιοκαλλιέργεια και τον τουρισμό. Είναι μέλος του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κυθήρων από την αρχή της εγκατάστασής του στα Κύθηρα και έχει διατελέσει γραμματέας του επί δύο θητείες, ενώ τα τελευταία επτά έτη ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου. Είναι παντρεμένος με τη δασκάλα Φωτεινή Σαμίου και έχουν δύο γιούς, 20 και 24 ετών.

Βάρδας Ιωάννης

Μέλος

Γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1953. Σπούδασε μηχανικός και ηλεκτρονικός. Διορίστηκε στη διεύθυνση εκπαίδευσης της ΔΕΗ στο τμήμα διοργάνωσης και διεξαγωγής σεμιναρίων, ως εκπαιδευτής και εισηγητής επί 35 χρόνια. Επίσης, επιλέχτηκε και συμμετείχε σε σεμινάρια εκπαίδευσης υποψήφιων εκπαιδευτών. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του αγωνίστηκε για τη σύσταση και οργάνωση του προμηθευτικού συνεταιρισμού της ΔΕΗ και του φυσιολατρικού τμήματος, στο οποίο χρημάτισε αντιπρόεδρος. Το 2006 συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Αλίμου με τον συνδυασμό «Άλιμος εδώ ζούμε» και διορίστηκε μέλος και αντιπρόεδρος του Θουκυδίδειου Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αλίμου. Από το 1987 συμμετέχει στον πολιτιστικό – εξωραϊστικό σύλλογο περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Μυρτιδιώτισσα», του οποίου υπήρξε πρόεδρος από το 1998 έως το 2014. Επί 39 χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά σε φορείς και συλλόγους. Συμμετείχε στο ΔΣ του Τριφυλλείου Ιδρύματος και είναι μέλος των Κυθηραϊκών Σωματείων. Συνεχίζει να αγωνίζεται για την διατήρηση των δεσμών της παροικίας με τα νησιά μας.

Ζαντιώτη Νικολέτα

Μέλος

Γεννήθηκε το 1974 στην Αγ. Πελαγία Κυθήρων. Απόφοιτη Λυκείου, έγγαμη με 3 παιδιά. Ιδιοκτήτρια τουριστικής επιχείρησης με αντικείμενο δραστηριότητας τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και παράλληλα υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα ασχολείται & με την ανατροφή των παιδιών της. Γνωρίζει Αγγλικά & χρήση Η/Υ. Τις ελεύθερες ώρες της ασχολείται με την γυμναστική & την συλλογή παλιών φωτογραφιών.

Βενέρη – Τραβασάρου Ειρήνη

Μέλος

Γεννήθηκε το 1964 στην Βρισβάνη (Brisbane) της Αυστραλίας. Είναι παντρεμένη με τον Αντρέα Τραβασάρο και έχουν δύο παιδιά: το Γιώργο και το Γιάννη, αμφότεροι πτυχιούχοι ΑΤΕΙ. Αποφοίτησε από τη σχολή Βιομηχανικής Χημείας του Πολυτεχνείου της Βρισβάνης (Q.I.T) και ειδικεύεται στον έλεγχο βιομηχανικών τροφίμων. Από το 1985 κατοικεί στο νησί των Κυθήρων και ασκεί το επάγγελμα της αγρότισσας. Είναι βιοκαλλιεργήτρια, Αντιπρόεδρος επί σειρά ετών της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Κυθήρων. Επίσης ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία μεταδίδοντας τις ομορφιές των Κυθήρων σε όλο τον κόσμο. Από το 1999 μέχρι το 2006 διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κυθήρων και πρόεδρος μιας εκ των τριών μεγαλύτερων κοινοτήτων των Κυθήρων, του Λιβαδίου. Συμμετέχει ενεργά στο Χορευτικό Αγίας Πελαγίας. Από το 2014 μέχρι σήμερα είναι Δημοτική Σύμβουλος Κυθήρων με την παράταξη της πλειοψηφίας και έχει εκπροσωπήσει το Δήμο και το νησί μας σε εκθέσεις τουρισμού της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ έχει αναλάβει την επικοινωνία του Δήμου με την ομογένεια της Αυστραλίας.

Κατσανεβάκης Ιωάννης

Αντιδήμαρχος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και μεγάλωσε στα Αντικύθηρα. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Παρασκευαϊδου, Διευθύντρια του Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Κυθήρων και έχουν δύο παιδιά. Μέχρι το 2007 έζησε μόνιμα στα Αντικύθηρα, όπου ως ελεύθερος επαγγελματίας, ασχολήθηκε με την καθημερινότητα και την επίλυση των προβλημάτων του ακριτικού νησιού. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τα κοινά του νησιού του. Διετέλεσε για 12 χρόνια Κοινοτικός Σύμβουλος Αντικυθήρων. Από το 2014 μέχρι σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος Κυθήρων με την παράταξη της πλειοψηφίας και έχει αναπτύξει αξιόλογη δράση στον τομέα του εθελοντισμού και της πολιτικής προστασίας, ενώ είναι πιστοποιημένος εθελοντής πυροσβέστης. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου το 2015, Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου ενώ από τον Φεβρουάριο του 2019 είναι Αντιδήμαρχος σε θέματα καθημερινότητας και πολιτικής προστασίας.

Κασιμάτη Μαρία

Μέλος

Γεννήθηκε το 1979 στον Ποταμό Κυθήρων. Αποφοίτησε από το Λύκειο Κυθήρων το 1997, παρέμεινε στο νησί και δραστηριοποιήθηκε στον τομέα του τουρισμού. Από το 2002 είναι ιδιοκτήτρια Ξενοδοχείου στην Αγία Πελαγία. Είναι ενεργό μέλος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Πελαγίας μέχρι σήμερα στον οποίον διετέλεσε Ταμίας για δύο συνεχόμενες θητείες. Το 2006 μαζί με συναδέλφους της ίδρυσαν την «Ένωση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων Αγίας Πελαγίας». Από το 2007 έχει αντιπροσωπεύσει την Ένωση σε Τουριστικές Εκθέσεις και έχει δώσει προσωπικό και συλλογικό αγώνα σε σοβαρά θέματα που αφορούν τον Τουρισμό. Από το 2014 είναι Δημοτική Σύμβουλος Κυθήρων με την παράταξη της πλειοψηφίας, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, έχοντας εκπροσωπήσει το Δήμο σε πολλές διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ζαντιώτης Παναγιώτης

Αντιδήμαρχος

Γεννήθηκε το 1946 στον Καραβά Κυθήρων, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια φοίτησε και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Γυμνάσιο Κυθήρων. Από το 1964 έως το 2000 διατηρούσε εμπορικές επιχειρήσεις στην Αυστραλία. Το 2000 επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα και από τότε κατοικεί στην Αγ. Πελαγία. Υπήρξε μέλος του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Πελαγίας καθώς και εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ποταμού για μία τετραετία. Το 2009 ήταν μέλος της επιτροπής για την ορθολογική ανάπτυξη των Κυθήρων, ενώ δραστηριοποιείται ενεργά στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ποταμού. Το 2014 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Στράτου Χαρχαλάκη και από τότε μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων, ενώ από το 2017 μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του Αντιδημάρχου, με αρμοδιότητες επί των τεχνικών θεμάτων και δημοτικών έργων. Μιλάει αγγλικά.