υποψηφιοι

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ

Οι άνθρωποι που κάνουν πραγματικότητα το όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον σε Κύθηρα και Αντικύθηρα

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Υποψήφιοι Σύμβουλοι & Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων

ΒΑΡΔΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
Γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στα Κύθηρα. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Κυθήρων το 2002. Συνέχισε τις σπουδές της στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, από το οποίο έλαβε το Πτυχίο της. Έκανε την πρακτική της άσκηση στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, σε κατάστημα του Πειραιά. Από τα μαθητικά της χρόνια βοηθούσε στις τουριστικές επιχειρήσεις της οικογένειάς της στο Καψάλι, το Λιβάδι και τον Ποταμό Κυθήρων. Έχει ενεργό συμμετοχή στους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων στα οποία φοιτούν τα παιδιά της, καθώς και στον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο της Αγίας Πελαγίας. Από το 2021 εργάζεται στο Δήμο Κυθήρων ως Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου με ποικίλες και σημαντικές αρμοδιότητες σε όλο το φάσμα των δημοτικών υπηρεσιών. Αποφάσισε να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του Στράτου Χαρχαλάκη, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις δυνατότητες και τη δουλειά του Δημάρχου μας για το καλό των νησιών μας και θέλοντας να συνεισφέρει και εκείνη στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014.

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑΞΙΑ (ΣΙΑ) ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Η Μεταξία (Σία) Γεωργοπούλου γεννήθηκε στο Tamworth της Αυστραλίας από γονείς της Κυθηραϊκής διασποράς. Διαθέτει σημαντική διαδρομή στην κοινωνία των πολιτών της Αυστραλίας μέσα από τη συμμετοχή της στο ραδιόφωνο, τον πολιτισμό αλλά και την εκπροσώπηση σε σημαντικούς πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς κυβερνητικούς θεσμούς της Αυστραλίας. Διετέλεσε εκλεγμένη στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας από όπου αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων, για τη διατήρηση των ελληνικών προγραμμάτων του ραδιοτηλεοπτικού φορέα SΒS και την ίδρυση του δίγλωσσου σχολείου Alphington Grammar School. To 1992 εγκαταστάθηκε μόνιμα στα Κύθηρα, τα οποία πάντα θεωρούσε πατρίδα της. Το 1993 ξεκίνησε την έκδοση της εφημερίδας Kythera Summer Edition, η οποία κυκλοφορεί ανελλιπώς επί 30 χρόνια και αναδεικνύει σημαντικά ζητήματα του τόπου μας. Όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχει δυναμικά στη ζωή του νησιού, υποστηρίζοντας λειτουργικές προτάσεις στα προβλήματά του: για τη δημιουργία σχολείου κατάλληλου για τα παιδιά μας, για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, για την ανάδειξη και προστασία των μοναδικών πολιτισμικών στοιχείων των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, για την ουσιαστική διατήρηση του χαρακτηρισμού Natura των νησιών και την ανάδειξη της σπάνιας βιοποικιλότητάς τους, για τη δημιουργία μιας τουριστικής προοπτικής που θα ωφελεί τόσο τους κατοίκους όσο και τα οικοσυστήματα του νησιού. Θεωρεί εξόχως σημαντική τη σύνδεση των ομογενών με τον τόπο καταγωγής τους αλλά και τη διαμόρφωση καναλιών επικοινωνίας με τους φορείς του απόδημου ελληνισμού των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Η Αριστέα Γιαννόγλου γεννήθηκε το 1972 στο Μόναχο της Γερμανίας από Έλληνες μετανάστες. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), είναι κάτοχος Πτυχίου του London College of Music και έχει σπουδάσει Μονωδία και Ανώτερα Θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο και στο Ωδείο Σπύρου Μάζη. Το 1997 άρχισε να εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών στα Φροντιστήρια Ανδρουλάκη , έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της Αττικής, και πολύ γρήγορα έγινε υπεύθυνη παραρτήματος. Το 2007 άνοιξε υπό τη διεύθυνση της δικό της παράρτημα στην Αργυρούπολη. Εκτός από την άπταιστη γνώση των αγγλικών, γνωρίζει άριστα Γερμανικά καθώς και Ισπανικά. Το 2001 έγινε η πρώτη της επαφή με το νησί των Κυθήρων, το οποίο την κέρδισε ολοκληρωτικά. Το 2012 πήρε τη μεγάλη απόφαση, μαζί με το σύζυγό της, να πουλήσουν τις επιχειρήσεις τους στην Αθήνα και να εγκατασταθούν μόνιμα στον Κάλαμο Κυθήρων. Αυτή ήταν και η καλύτερη απόφαση που είχαν πάρει έως τότε. Το νησί αυτό το αγκάλιασε και εκείνο την αγκάλιασε ως να ήταν η γενέτειρα της. Στην αρχή δραστηριοποιήθηκε σε ιδιαίτερα μαθήματα, πολύ γρήγορα λειτούργησε οικοδιδασκαλείο στον Κάλαμο και το 2022 άνοιξε πλέον Κέντρο Ξένων Γλωσσών στο Λειβάδι Κυθήρων. Με γνώμονα την προσωπική εξέλιξη συνεχίζει να επιμορφώνεται αδιάκοπα παρακολουθώντας σεμινάρια και μαθήματα. Είναι δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας με πολλά πεδία ενδιαφέροντος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Φιλοζωικής Αργυρούπολης καθώς και του ελληνογερμανικού σωματείου Deutsch Griechischer Tierschutzverein. Επίσης διατέλεσε μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Στα Κύθηρα έχει συμμετοχές στη χορωδία ΚΕΥΘΟΣ, υπήρξε για χρόνια μέλος του ΔΣ του ΝΟΚ Κυθήρων, είναι δόκιμη στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και πιστοποιημένη εθελόντρια στην Πυροσβεστική.

ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Γεννήθηκε το 1946 στον Καραβά Κυθήρων, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια φοίτησε και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Εξατάξιο Γυμνάσιο Κυθήρων. Από το 1964 έως το 2000 κατοικούσε μόνιμα στο Σύδνεϋ όπου διατηρούσε εμπορικές επιχειρήσεις. Το 2000 επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα και από τότε κατοικεί στην Αγ. Πελαγία. Υπήρξε μέλος του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Πελαγίας καθώς και εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ποταμού για μία τετραετία. Το 2009 ήταν μέλος της επιτροπής για την ορθολογική ανάπτυξη των Κυθήρων, ενώ δραστηριοποιείται ενεργά στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ποταμού. Το 2014 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Στράτου Χαρχαλάκη και διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων, ενώ από το 2017 μέχρι το 2019 ήταν Αντιδήμαρχος, με αρμοδιότητες επί των τεχνικών θεμάτων και δημοτικών έργων. Από το 2019 μέχρι σήμερα είναι Αντιδήμαρχος του τομέα της ύδρευσης, αποχέτευσης και δημοτικών εσόδων. Μιλάει αγγλικά σε άριστο επίπεδο.

ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα, μεγάλωσε και ζει μόνιμα στα Κύθηρα. Τελείωσε το Γενικό Λύκειο Κυθήρων και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη μουσική. Είναι αριστούχος Βυζαντινής Μουσικής, κάτοχος Πτυχίου από το Απολλώνειο Ωδείο Αθηνών με δάσκαλο τον διακεκριμένο Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Ηλία Μπιλάλη. Έχει υπάρξει ενεργό μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Χώρας – Καψαλίου καθώς και μέλος στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καψαλίου, ενώ από το 2010 μέχρι και το 2019 ήταν Πρόεδρος της Κοινότητας Κυθήρων, έχοντας εκλεγεί στη θέση αυτή στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 και 2014. Από το 2019 μέχρι το 2021 ήταν Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κυθήρων της ΝΔ. Από το 2019 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων έχοντας αυξήσει τα έσοδα μέσω της χρηματοδότησης λιμενικών μελετών και έργων, Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και μέλος του ΔΣ στις Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2019 μέχρι το 2022 ήταν Ταμίας του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ). Διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση στον τομέα του λιανικού εμπορίου στη Χώρα που λειτουργεί από το 1986, ενώ το 2012 επεξέτεινε τις δραστηριότητές του και στο Καψάλι. Από το 2022 δραστηριοποιείται επιπλέον και στον τομέα των μεταφορών. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Γρηγοράκη και έχουν έναν γιό, το Γιάννη.

ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΝΟΥΗΛ (ΜΟΥΡΙΖΟΣ)
Γεννήθηκε στα Κύθηρα το έτος 1960 όπου ζει μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Καλοκαιρινού και έχουν τρία παιδιά. Το Μανώλη, που ζει και εργάζεται στα Κύθηρα, παντρεμένο με ένα παιδί, την Κατερίνα και τον Παναγιώτη, που ζουν και εργάζονται στον Πειραιά. Τελείωσε το Γενικό Λύκειο Κυθήρων το έτος 1978 και στη συνέχεια γράφτηκε σε ΙΕΚ Στελεχών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιχειρήσεων απ’ όπου αποφοίτησε το έτος 1981. Το έτος 1984 διορίστηκε Διοικητικός Υπάλληλος (Γραμματέας) στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, όπου παρέμεινε μέχρι το έτος 1994. Από το έτος 1990 έως το έτος 1994, παράλληλα με τα καθήκοντά του στην ΕΕΠΚΑ, άσκησε και τα καθήκοντα του Γραμματέα στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Κυθήρων και Αντικυθήρων. Το έτος 1994 μετατάχθηκε στην Κοινότητα Κυθήρων, ως γραμματέας, και από το έτος 1999 έως τις 31/12/2022 άσκησε τα καθήκοντα του Διοικητικού υπαλλήλου στο Δήμο Κυθήρων. Από το έτος 1994 έως και το έτος 1999, παράλληλα με τα καθήκοντα του γραμματέα της Κοινότητας Κυθήρων, άσκησε και τα καθήκοντα του γραμματέα του Συνδέσμου Ύδρευσης «ΠΕΡΑΤΗ». Από το έτος 2001 έως και τις 31/12/2022 ασκούσε καθήκοντα Προϊσταμένου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κυθήρων καθώς και Ανταποκριτή ΟΓΑ της Κοινότητας και του Τοπικού Διαμερίσματος Κυθήρων. Επιπλέον υπήρξε Ληξίαρχος της Κοινότητας Κυθήρων μέχρι το 1998 και στη συνέχεια του Δήμου Κυθήρων μέχρι το 2014. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας του στο Δήμο Κυθήρων, άσκησε καθήκοντα ελεγκτή εσόδων – εξόδων ΟΤΑ, κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, εργαζόμενος γιά το σκοπό αυτό στη ΔΟΥ Κυθήρων, έχοντας την ευθύνη της είσπραξης των εσόδων του Δήμου και των πληρωμών όλων των δαπανών του Δήμου και της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων «Τριφύλλειο», από το έτος 2005 έως το 2007. Διετέλεσε μέλος της ομάδας που συγκρότησε το Υπουργείο Εσωτερικών το έτος 1997 για την εφαρμογή του προγράμματος ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ και την ομαλή μετάβαση από τις 13 Κοινότητες των Κυθήρων στο νέο Δήμο Κυθήρων, ενώ συμμετείχε ενεργά στην διαδικασία εκπόνησης του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου, μετά την εφαρμογή του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καρβουνάδων, όπου υπήρξε Πρόεδρος για 2 έτη, ενώ διετέλεσε για 3 συνεχείς θητείες Ταμίας στον Κυνηγετικό Σύλλογο Κυθήρων. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρβουνάδων «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», διατελώντας επί σειρά ετών Γενικός Γραμματέας, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Κυθήρων. Αφυπηρέτησε ευδοκίμως από το Δήμο στις 31-12-2022 και σήμερα υπηρετεί την Τοπική Εκκλησία ως Ιεροψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Εσταυρωμένου και ως Εκκλησιαστικός Σύμβουλος.

ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (ΒΟΥΡΟΣ)
Γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1962. Είναι Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διαθέτει 2 Μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην Οικονομετρία (University of Essex) και την Πολιτική Θεωρία (Birbeek University London). Είναι διδάκτωρ Χρηματοοικονομικής του City University του Λονδίνου (Business School). Επί 30 έτη ζει και εργάζεται σε μεγάλους επιχειρηματικούς και εμπορικούς ομίλους του Λονδίνου, με ειδίκευση στην διαχείριση χαρτοφυλακίου (ενδεικτικά: Deutsche Morgan Grenfell, Bear Stearns Int., Mako Group, Jefferies Int., Sunofia, Bluequant). Τα τελευταία χρόνια επέστρεψε στα Κύθηρα και δραστηριοποιείται σε τοπικούς κοινωνικούς φορείς, όπως το ΚΙΠΑ και το Τριφύλλειο Ίδρυμα, όπου είναι μέλος του Δ.Σ. Ομιλεί άριστα την αγγλική γλώσσα.

ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ (ΕΚΛ. ΠΕΡΙΦ. ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ)
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και μεγάλωσε στα Αντικύθηρα. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Παρασκευαϊδου, Διευθύντρια του Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Κυθήρων και έχουν δύο παιδιά. Μέχρι το 2007 έζησε μόνιμα στα Αντικύθηρα, όπου ως ελεύθερος επαγγελματίας, ασχολήθηκε με την καθημερινότητα και την επίλυση των προβλημάτων του ακριτικού νησιού. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τα κοινά του νησιού του. Διετέλεσε για 12 χρόνια Κοινοτικός Σύμβουλος Αντικυθήρων. Από το 2014 μέχρι σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος Κυθήρων με την παράταξη της πλειοψηφίας και έχει αναπτύξει αξιόλογη δράση στον τομέα του εθελοντισμού και της πολιτικής προστασίας, ενώ είναι πιστοποιημένος εθελοντής Αρχιπυροσβέστης. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου το 2015, Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου, ενώ από το 2019 είναι Αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικών Κοιμητηρίων.

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Γεννήθηκε το 1968 στην Κατερίνη και κατοικεί μόνιμα στα Κύθηρα εδώ και 22 χρόνια, μαζί με την οικογένειά του. Σπούδασε νοσηλευτική στο ΤΕΙ Ιωαννίνων από το οποίο αποφοίτησε το 1991. Κατέχει τον τίτλο ειδικότητας Χειρουργικής Νοσηλευτικής από το 2001, από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων «Τριφύλλειο» από το 1997. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κυθήρων πριν από 15 χρόνια περίπου και συμμετείχε ενεργά σε αθλητικές προσπάθειες που έγιναν στο νησί όλα αυτά τα χρόνια και συμμετέχοντας και οργανώνοντας και βοηθώντας όπου χρειαζόταν. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυθήρων και εκλεγμένος πρόεδρος αυτού, για πολλά χρόνια και έως σήμερα. Εκλεγμένος εκπρόσωπος εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας εδώ και δεκαπέντε χρόνια περίπου, έως και σήμερα. Από το 2019 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο – Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κυθήρων» καθώς και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

ΚΟΜΗΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΖΟΡΜΠΑΣ)
Γεννήθηκε το 1951 στα Κύθηρα όπου και μένει όλη του την ζωή. Σπούδασε αρχαιολογία & μεσαιωνικές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχοντας ως δάσκαλο, μεταξύ άλλων, και τον ανασκαφέα της Βεργίνας Μανόλη Ανδρόνικο, ο οποίος τον εκτιμούσε ιδιαίτερα. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός και ως λυκειάρχης για 23 συναπτά έτη στα Κύθηρα. Στα 1979 επανίδρυσε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κυθήρων. Διετέλεσε για πολλά χρόνια έφορος αθλητικών τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου Κυθήρων και γραμματέας του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Κυθήρων. Από το 1990-98 υπήρξε κοινοτικός σύμβουλος της κοινότητας Κυθήρων. Το 1992 ως πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου οργάνωσε την αποκομιδή των σκουπιδιών στο νησί μας με την αγορά των τριών πρώτων απορριμματοφόρων & 800 κάδων. Για χρόνια υπήρξε συνεργάτης εφημερίδων και περιοδικών και είναι ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ” της οποίας η έκδοση έχει ανασταλεί προσωρινά. Είναι από το 2010 Δημοτικός Σύμβουλος Κυθήρων. Ασχολείται με τουριστικές επιχειρήσεις εδώ και 30 χρόνια απ΄ όπου και το γνωστό παρεπίθετο «Ζορμπάς». Το Σεπτέμβριο του 2014 ορίστηκε Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Κυθήρων έχοντας υπό την ευθύνη του σειρά σημαντικών τομέων της καθημερινότητας και της διοικητικής λειτουργίας του Δήμου. Από το 2019 μέχρι σήμερα είναι Αντιδήμαρχος των τομέων καθαριότητας, διαχείρισης ζώων συντροφιάς και δημοτικού φωτισμού, καθώς και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

ΚΟΜΗΝΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ
Η Αμαλία Κομηνού γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Κύθηρα το 1960. Πήγε στην Αυστραλία για εργασία με τον σύζυγο της όπου και παρέμεινε για 12 χρόνια διατηρώντας κατάστημα στο Sydney και στο Brisbane. Επέστρεψε στα Κύθηρα το 1989 οπού και διαμένει έκτοτε με τον άντρα και τα τρία της παιδιά. Η οικογένεια διατηρεί γνωστό κατάστημα εστίασης από το 1996 στο νησί. Επίσης ασχολείται ερασιτεχνικά με την ζωγραφική, ούσα αυτοδίδακτη. Έχει διοργανώσει αρκετές εκθέσεις με θέμα τα τοπία των Κυθήρων. Πίνακες της υπάρχουν σε διαφορά σημεία του νησιού όπως και στο Δημαρχείο Κυθήρων.

ΛΙΓΟΨΥΧΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΕΚΛ. ΠΕΡΙΦ. ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ)
Η Μαρία Λιγοψυχάκη είναι κόρη του επί 40 έτη ιερέως του Αγίου Μύρωνος Αντικυθήρων π. Αντωνίου Λιγοψυχάκη και της Αγγελικής Γαλανάκη από τα Γαλανιανά Αντικυθήρων. Έχει σπουδάσει λογιστική και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Τα πρώτα παιδικά της χρόνια έζησε στα Αντικύθηρα και στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα με την οικογένειά της στον Πειραιά. Σε κάθε ευκαιρία επισκέπτεται το νησί των Αντικυθήρων και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου. Η αγάπη και το πάθος της για τον τόπο καταγωγή της την ώθησαν να αποδεχθεί την πρόταση του παιδικού της φίλου και Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη για να ενταχθεί στην παράταξή μας ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αντικυθήρων.

ΝΟΤΑΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ – ΜΥΡΤΩ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Αποφοίτησε από το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Φοίτησε στο Hult International Business School του Λονδίνου, όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Επιχειρήσεις (MIB). Εμπλούτισε τις γνώσεις της με σεμινάρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις Ναυλώσεις Πλοίων και στο πεδίο Website και Ενέργειες Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλός στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) και υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Refernet. Από το 2021 είναι μόνιμη κάτοικος Κύθηρων και εργάζεται στο Τεχνικό Γραφείο Geotopo στο Λειβάδι Κυθήρων ως Διοικητική Συντονίστρια.

ΠΑΣΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Γεννήθηκε το 1956 και μεγάλωσε στο Μυλοπόταμο Κυθήρων. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Κυθήρων το 1974. Σπούδασε Λογιστική Επιχειρήσεων λαμβάνοντας πτυχίο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας κατόπιν εξετάσεων. Εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στη Ρόδο υπηρετώντας στην 95ΑΔΤΕΧ-Διεύθυνση Οικονομικού για 28 μήνες. Εργάσθηκε στο φαρμακείο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και κατόπιν στην επιχείρηση ΕΠΑΛΜΕ των ΑΦΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ. Από τις 16/5/1983 υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων & Αντικυθήρων ως Γραμματέας-Λογιστής και τον Δεκέμβριο του 2023 αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης. Αποφάσισε να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Στράτου Χαρχαλάκη λόγω αγάπης του προς τα νησιά και τους κατοίκους τους, πράγμα το οποίο έχει αποδείξει με την εργασία του επί 42 έτη στην Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων.

ΠΡΙΝΕΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΚΙΚΗ) ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Γεννήθηκε το 1960 στα Φράτσια Κυθήρων και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στο νησί (Λύκειο Κυθήρων). Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για 15 έτη. Στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2010 ήταν υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος Πειραιά. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Τσάκο, τ.Πρόεδρο της Κοινότητας Καραβά και κατοικεί στην Αγ. Πελαγία. Η τωρινή ενασχόλησή της είναι με τα οικιακά και τις ελεύθερες ώρες ασχολείται με το διάβασμα & την ξυλογλυπτική.

ΣΑΜΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Γεννήθηκε το 1967 στα Κύθηρα, όπου περάτωσε την εγκύκλια μόρφωσή του. Σπούδασε στη Σιβιτανίδειο Σχολή από όπου έλαβε το πτυχίο του ηλεκτρολόγου. Στη συνέχεια επέστρεψε στο νησί και από το 1989 δραστηριοποιείται με το εμπόριο, διατηρώντας κατάστημα στον Ποταμό. Επίσης ασχολείται με τον τουρισμό στον τομέα των καταλυμάτων διαμονής, όπου διατηρεί μικρή μονάδα ενοικιαζομένων δωματίων. Έχει εκλεγεί Κοινοτικός Σύμβουλος Φριλιγκιανίκων για 4 έτη καθώς και πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Φριλιγκιανίκων του Δήμου Κυθήρων. Είναι παντρεμένος με τη χημικό Μαρία Πρωτοψάλτη και έχουν μία κόρη.

ΣΓΑΡΔΕΛΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Η Ελένη Σγαρδέλη, γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι κόρη του Σταύρου Κατσούλη και της Δήμητρας Διακοπούλου από τον Καραβά Κυθήρων. Έχει σπουδάσει οικονομικά, ενώ έχει εξειδικευθεί και στην φύλαξη Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων. Έχει εργασθεί στον ιδιωτικό και τον τραπεζικό τομέα, καθώς και στα ΕΛΤΑ. Είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει δύο εγγόνια. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα με το σύζυγό της στον Καραβά. Η αγάπη και το πάθος της για τα Κύθηρα και η διάθεση προσφοράς που τη διακρίνει, κυρίως σε ζητήματα πολιτισμού, την ώθησαν στο να αποδεχθεί την πρόταση του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη και να ενταχθεί στην παράταξή μας ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος.

ΣΕΡΑΚΙΩΤΟΥ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Η Νίκη Σερακιώτου αποφοίτησε από την Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. το 1985, και απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους Master (M.S.) Πληροφορικής απο το Princeton University το 1987, και Γεωφυσικής από Stanford University το 1989. Από το 1989 εργάστηκε σε εταιρία Πληροφορικής, και κατόπιν σε θέση Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού στο Τμήμα Πληροφορικής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου. Από το 1993 μέχρι το 2011 εργάστηκε στο Τμήμα Γεωφυσικής και ακολούθως στον Τομέα Πληροφορικής και Υποστήριξης Υπολογιστών του Rice University στο Houston, Texas. Τα πρώτα χρόνια ως τεχνική υπεύθυνη για τους υπολογιστές διαφόρων Τομέων του Πανεπιστημίου, και τα τελευταία 9 χρόνια σε θέση διοίκησης, υπεύθυνη για το Τμήμα Υποστήριξης, όπου επέβλεπε μόνιμους υπαλλήλους υπεύθυνους για την διαχείριση των προσωπικών υπολογιστών όλων των καθηγητών του Πανεπιστημίου, και εργαζόμενους φοιτητές, τους οποίους προετοίμαζε και προωθούσε για επαγγελματική αποκατάσταση μετά την αποφοίτηση τους. Έλαβε μέρος σε συνέδρια και έκανε παρουσιάσεις σχετικά με μοντέρνα μοντέλα υποστήριξης πελατών, στην Αμερική και τον Καναδά. Από το 2011 αποσύρθηκε από τον χώρο της Πληροφορικής και ασχολήθηκε με την ζωγραφική. Μέχρι το 2019 διατηρούσε studio και πωλητήριο των έργων της στην καλλιτεχνική κοινότητα Silver Street Studios στο Houston. Δηλώνει Κυθηρία «εξ έρωτος και επιλογής» από το 1983, και ζει στον Αυλαιμωνα για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου από το 2019. Με τον σύζυγό της Σπύρο Λαζαράτο μοιράζονται 2 κόρες, 3 εγγονές, μια μικρή περιουσία στον Αυλαίμωνα και την αγάπη για το νησί μας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

ΣΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1984. Αποφοίτησε από το Λύκειο Κυθήρων το 2002. Σπούδασε Λογιστική στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Από το πέρας των σπουδών του, το 2006, μέχρι και σήμερα εργάζεται σε λογιστικό γραφείο στον Ποταμό Κυθήρων και έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία σε λογιστικά και οικονομικά θέματα καθώς και σε ζητήματα φορολογικής νομοθεσίας. Το 2010 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Παναγιώτη Πρωτοψάλτη και το 2014 με τον αείμνηστο Δημήτρη Λουράντο, ενώ εντάχθηκε στην παράταξη του Δημάρχου Κυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη το 2019. Είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακαρίου Κυθήρων.

ΣΟΥΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1970 και είναι απόγονος του πρωτοπόρου του ηλεκτρισμού στο νησί, του Θεόδωρου Ι. Σουρή, ο οποίος ίδρυσε την «Ηλεκτρική Ποταμού» το 1933, μία από τις πρώτες και ελάχιστες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος προπολεμικά στην Ελλάδα. Από μικρή ηλικία, εκτός από την αγάπη του για το νησί μας, ανακάλυψε και ανέπτυξε την αγάπη του για την τεχνολογία και όπως λέει συχνά ο ίδιος, “μάλλον λόγω του DNA του παππού”. Αποφοίτησε από την Πρότυπο Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης και ξεκίνησε τις σπουδές του στην Επιστήμη των Υπολογιστών οι οποίες ολοκληρώθηκαν σε Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Συνέχισε την επιμόρφωσή του με διεθνείς πιστοποιήσεις στην Διαχείριση Έργων (Project Management) Πληροφορικής, αντικείμενο για το οποίο εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην Κεντρική Ευρώπη σε διάφορες χώρες για πολύ σημαντικές πολυεθνικές εταιρίες, όπως η Deutsche Telekom, η HUAWEI και η Αμερικανική ΑΤ&Τ, στους τομείς των Τηλεπικοινωνιών και της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ). Η επιστροφή του στην Ελλάδα, σηματοδότησε μια νέα επαγγελματική αρχή με αντικείμενο τα έργα Πληροφορικής στον Τραπεζικό κλάδο, έχοντας ήδη αναλάβει σημαντικά έργα Πληροφορικής για τις Τράπεζες Πειραιώς και Alpha Bank. Η αγάπη του για το νησί μας, τον έφερε στη λίστα υποψηφίων του συνδυασμού μας με διάθεση για προσφορά και ανεξάντλητη ενέργεια για τα κοινά οράματα του τόπου μας.

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
Γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Πατέρας του ο διακεκριμένος ανά την Ευρώπη Καθηγητής Δερματολογίας, αείμνηστος Ιωάννης Στρατηγός, που του ενεφύσησε την αγάπη για τα Κύθηρα. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Σχολή Μωραΐτη στο Παλαιό Ψυχικό. Είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Webster University της Γενεύης και κατέχει Μεταπτυχιακό (MBA) από το Business School του University of Kent at Canterbury του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει εργαστεί ως οικονομικός σύμβουλος και αναλυτής σε μεγάλες επιχειρήσεις, με εξειδίκευση στις χρηματοροές, τις χρηματοδοτήσεις, την ανάπτυξη και πώληση νέων προϊόντων και τη διαχείριση της ασφάλειας. Από το 2019 μέχρι σήμερα είναι Οικονομικός Διευθυντής στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων καθώς και ανώτερος οικονομικός σύμβουλος του Γ.Γ. του Δήμου Αθηναίων, όπου έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι πατέρας 2 τέκνων και μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΠΟΥΛΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ (ΜΙΝΑ) ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ρωσικά. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στην Θεσσαλονίκη. Τον τελευταίο χρόνο εργάστηκε στο Δήμο Κυθήρων. Στο νησί βρήκε την αληθινή συνάντηση με τη φύση και τον εαυτό της. Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του νησιού και οι γεμάτοι ζεστασιά άνθρωποι που γνώρισε, την έκαναν να αποφασίσει να εγκατασταθεί μόνιμα στο νησί. Κάθε στιγμή στα Κύθηρα γι’αυτήν είναι μια ευλογία, και η επιλογή της να πολιτευτεί εδώ ήταν η φυσική συνέχεια της αγάπης της για αυτόν τον μοναδικό τόπο. Η θέση της στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Κυθήρων, της επέτρεψε να παρακολουθεί στενά το έργο του Δημάρχου κυρίου Ευστράτιου Χαρχαλάκη και τις συνεχείς προσπάθειες του για την αναβάθμιση του νησιού σε όλους τους τομείς, γι’αυτό και αποφάσισε να πολιτευτεί στο πλευρό του.

ΦΑΤΣΕΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
Γεννήθηκε στον Πειραιά από Κυθηρίους γονείς, κόρη του Ανδρέα και της Θεοδώρας το γένος Μεγαλοκονόμου και σύζυγος του Ιωάννη Φατσέα από τον Άγιο Ηλία. Σπούδασε σε ιδιωτική σχολή λογιστικής και γνωρίζει Αγγλικά. Έχει τέσσερα παιδιά, όλα πτυχιούχοι ανωτάτων σχολών και επιτυχημένοι επαγγελματίες. Διατέλεσε Δημοτική Σύμβουλος την περίοδο 2014-2019, συμμετείχε σε δημοτικές επιτροπές και έχει εκπροσωπήσει το Δήμο σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΦΑΤΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Γεννήθηκε στα Κοντολιάνικα Κυθήρων το 1959. Αποφοίτησε από το Λύκειο Κυθήρων, φοίτησε σε Σχολή Νοσηλευτικής και εργάστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για πάνω από 20 χρόνια ως εργαλειοδότρια χειρουργείων. Σήμερα είναι συνταξιούχος και κατοικεί μόνιμα στα Κύθηρα.

ΦΑΤΣΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Κοντολιάνικα Κυθήρων. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά της στην Αθήνα όπου σπούδασε και εργάστηκε έως το 1997 οπότε και επέστρεψε στα Κύθηρα, όπου διαμένει μόνιμα έως σήμερα. Είναι πτυχιούχος Ελληνικής και Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος επάρκειας διδασκαλίας Αγγλικής Γλώσσας. Διαθέτει πιστοποίηση χρήσης Η/Υ επιπέδου Α.
Από το 1987 έως το 1996 λειτούργησε υπό τη διεύθυνσή της φροντιστήριο ξένων γλωσσών στην Καλλιθέα Αττικής. Το φροντιστήριο με δυναμικό περίπου 150 μαθητών είχε μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις γλωσσομάθειας του πανεπιστημίου Cambridge, Michighan και PALSO για την Αγγλική Γλώσσα καθώς και σε αυτές του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, για την Γαλλική Γλώσσα.
Την ίδια περίοδο υπήρξε μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων και συμμετείχε σε σεμινάρια και επιμορφωτικές ημερίδες με θέμα τη μεθοδολογία διδασκαλίας ξένων γλωσσών και τη διοίκηση εκπαιδευτικών οργανισμών.
Από το 2001 έως το 2010 υπηρέτησε ως καθηγήτρια Γαλλικών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κυθήρων. Από το 2011 έως σήμερα υπηρετεί ως Διευθύντρια του Γυμνασίου. Στο διάστημα αυτό συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό του σχολείου τόσο σε ό,τι αφορά τις παιδαγωγικές πρακτικές όσο και την υλικοτεχνική υποδομή.
Κατά το σχολικό έτος 2011-12 υλοποίησε φιλόδοξο πρόγραμμα σχεδιασμού και δημιουργίας μικρού βοτανικού κήπου στο Γυμνάσιο Κυθήρων στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ: ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του ΥΠΟΠΑΙΘ. Έκτοτε σχεδόν κάθε χρόνο υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής με συναφή θέματα.
Από το 2006 έως το 2016 συμμετείχε σε παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα παρουσιάζοντας Κυθηραϊκούς χορούς αλλά και χορούς από όλη την Ελλάδα και Μικρά Ασία στα Κύθηρα και στο εξωτερικό.
Επιμελείται την παρουσίαση παραδοσιακών χορών με τους μαθητές του Γυμνασίου κατά τις επίσημες σχολικές εορτές προσπαθώντας να τους εμφυσήσει την αγάπη και το σεβασμό στην τοπική πολιτιστική κληρονομιά.
Στα Κύθηρα ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά του νησιού ως δημοτική σύμβουλος του Δήμου Κυθήρων όπου υπηρέτησε για δύο θητείες (2000-2006). Το 2005 ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και εργάστηκε συστηματικά για την αλλαγή του μοντέλου προβολής του τουριστικού προϊόντος των Κυθήρων και Αντικυθήρων υποστηρίζοντας όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού με ιδιαίτερη έμφαση στο φυσιολατρικό τουρισμό.
Από το 2003 μελετά τη χλωρίδα και μυκοχλωρίδα του νησιού των Κυθήρων καταγράφοντας τα σπάνια ενδημικά είδη. Το υλικό που έχει συλλέξει και επεξεργαστεί παρουσιάζεται στο ιστολόγιο www.floracytherea.blogspot.com του οποίου έχει την αποκλειστική διαχείριση και επιμέλεια.
Το 2021 εκδόθηκε το βιβλίο της «ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΟΡΧΙΔΕΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ» γραμμένο σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά. Το βιβλίο έλαβε πολύ καλές κριτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό από ειδικούς καθηγητές βοτανικής, φυσιολάτρες και ειδικούς ορχεοειδών.

ΦΑΤΣΕΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
Γεννήθηκε το 1996 και μεγάλωσε στα Κύθηρα. Από μικρός είχε σχέση με την μουσική έχοντας διδαχθεί πιάνο, αρμόνιο και κρουστά (ντραμς). Συμμετείχε σε διάφορους διαγωνισμούς του Ωδείου Κυθήρων, στα Κύθηρα, αλλά και στην Αθήνα έχοντας λάβει σημαντικές διακρίσεις. Έχει σημαντική ενασχόληση με τον αθλητισμό και κυρίως το ποδόσφαιρο. Φοίτησε στο Τμήμα Γεωπονίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου, στο Ηράκλειο Κρήτης, με ειδικότητα τεχνολόγου γεωπόνου και παράλληλα βοηθούσε στις οικογενειακές επιχειρήσεις, το ξενοδοχείο Αποσπερίδες στο Λειβάδι και το πτηνοτροφείο παραγωγής βιολογικών αβγών, που εξάγονται και εκτός Κυθήρων. Επιπλέον με βάση τις γνώσεις που απέκτησε από τις σπουδές του ασχολείται πλέον επαγγελματικά με την παραγωγή υπαίθριων λαχανικών και την κηποτεχνία. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κυθηραϊκού Αθλητικού Συλλόγου Νέων, που ιδρύθηκε πριν λίγους μήνες με έδρα το Λιβάδι Κυθήρων.

ΧΛΑΜΠΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Γεννήθηκε το 1978 στον Ποταμό Κυθήρων. Γονείς του ο Χλαμπέας Κυριάκος του Ιωάννη και η Μυρσίνη Χλαμπέα το γένος Σπανέλλη. Πατέρας δύο παιδιών, του Κυριάκου 9 ετών και της Μυρσίνης 22 μηνών. Απόφοιτος 1ου ΤΕΛ Αμαρουσίου Αττικής με ειδικότητα τεχνικού ψύξης αερισμού και κλιματισμού από το έτος 1995. Απόφοιτος ιδιωτικού ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με ειδικότητα τεχνικός ψύξης αερισμού και κλιματισμού από το 1996. Υπηρέτηση τη στρατιωτική του θητεία στο σώμα του Πεζικού την περίοδο 1997-99. Από το 2000 έως το 2007 εργάστηκε στην Αθήνα σε ιδιωτικές εταιρείες πάνω στον κλάδο του κλιματισμού. Το 2007 εγκαταστάθηκε μόνιμα στα Κύθηρα όπου για δύο σεζόν εργάστηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό του Ποταμού. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με το κλιματισμό έως το 2015. Από το 2016 διατηρει επιχείρηση ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε το 2010, όταν εξελέγη μέλος στην Τοπική Κοινότητα Ποταμού, θέση που διατήρησε μέχρι το 2019, οπότε και εξελέγη Πρόεδρος της Κοινότητας Ποταμού, θέση στην οποία υπηρετεί μέχρι σήμερα. Επιπλέον, για 3 συνεχόμενες θητείες εκλέγεται στο ΔΣ του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Πελαγίας.

– Υποψήφιοι Σύμβουλοι

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΩΝ
ΖΑΝΤΙΩΤΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΡΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΑΡΣΕΛΟΥ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΦΑΤΣΕΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΤΟΥ ΡΩΜΥΛΟΥ
ΧΑΡΑΝΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΑΠΟΝΤΕ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΟΣ
ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΥ ΕΡΙΦΥΛΗ (ΦΙΛΙΩ) ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ
ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΒΑΔΙΟΥ
ΒΑΡΔΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ
ΣΤΑΘΗ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΙΑΝΙΚΩΝ
ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΜΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΧΛΕΝΤΖΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΧΛΕΝΤΖΟΥ ΙΡΕΝΑ ΤΟΥ ΧΕΝΡΙΚ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΗΤΑΤΩΝ
ΑΚΡΙΤΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΟΡΩΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
ΜΑΤΤΗΣ ΜΕΛΑΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΚΛΑΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΓΚΙΚΑΣ ΓΚΙΚΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΔΗΜΑΝΤΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΡΩΜΑΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ συζ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΩΝ
ΑΛΙΜΠΕΧΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΤΟΥ ΛΟΡΕΝΤΣ
ΑΛΟΥΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΚΥΠΡΙΩΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ
ΝΟΤΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

– Υποψήφιοι πρόεδροι

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΩΝ
ΠΑΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΑΒΑ
ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΟΛΙΑΝΙΚΩΝ
ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΚΑΡΥΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΒΕΝΗ) ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΝ
ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΡΑΤΣΙΩΝ
ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ