ΕΡΓΑ ΠΑΓΚΥΘΗΡΑΪΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

Τι κάναμε

 1. Ολοκληρώσαμε το εμβληματικό έργο της Διαχείρισης Απορριμμάτων, με την οριστική αποκατάσταση των ΧΑΔΑ σε Κύθηρα και Αντικύθηρα, την παύση επιβολής προστίμων ύψους 360.000€ το χρόνο και την δημιουργία και λειτουργία ΧΥΤΥ στη θέση «Λαχνός», που λειτουργεί υπό την ευθύνη του ΕΔΣΝΑ χωρίς καμία απολύτως επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του Δήμου μας και των δημοτών.

 2. Ολοκληρώσαμε τις μελέτες για το Αποχετευτικό του Νοτίου Τμήματος και την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού στο Καψάλι και εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση του από το Ταμείο Ανάκαμψης με 28.000.000€. Το έργο δημοπρατήθηκε και ξεκινάει στους επόμενους μήνες.

 3. Αξιώσαμε και αναμένουμε την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του έργου της επέκτασης του διαδρόμου και των κτηρίων του Αερολιμένα Κυθήρων με π/υ 15.000.000€.

 4. Πετύχαμε την ένταξη του έργου της συνολικής αναβάθμισης και ανακαίνισης των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής με 1.300.000€ (Δημοπράτηση τέλος 2023).

 5. Πετύχαμε την ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής των μελετών επέκτασης και προσθήκης νέων αιθουσών στο Γυμνάσιο – Λύκειο, με π/υ 250.000€. Οι μελέτες εκπονούνται και η χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ είναι εξασφαλισμένη.

 6. Ολοκληρώσαμε τις μελέτες και την οριστική αδειοδότηση για το Δημοτικό Σφαγείο, ένα όραμα δεκαετιών που είχε βαλτώσει και από το οποίο θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

 7. Ολοκληρώσαμε τις μελέτες για το Δημοτικό Ανοικτό Θέατρο Ποταμού, ώστε να αδειοδοτηθεί νόμιμα και να μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού με σύγχρονες υποδομές.

 8. Πετύχαμε τη χρηματοδότηση μελετών λιμενικών έργων για όλα τα λιμάνια των Κυθήρων μέσω του Λιμενικού Ταμείου. Οι μελέτες δημοπρατήθηκαν και ήδη εκπονούνται.

 9. Αξιώσαμε και πετύχαμε την επιδότηση 2ης εβδομαδιαίας ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το Γύθειο καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Photo Gallery

Τι προγραμματίζουμε

 1. Τη χρηματοδότηση της Β΄ Φάσης της Διαχείρισης Απορριμμάτων μέσω του ΕΔΣΝΑ (Γωνιές Ανακύκλωσης, Πράσινα Σημεία, Διαλογή στην πηγή, υπόγειοι κάδοι, Διαχείριση ΑΕΚΚ, Κομποστοποίηση, Εφαρμογή πολιτικών κυκλικής οικονομίας κ.λπ.).

 2. Την επίλυση του προβλήματος στέγασης των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την προώθηση της κτιριακής και λειτουργικής τους ενοποίησης μετά από διαβούλευση με τη σχολική κοινότητα.

 3. Την ίδρυση και λειτουργία Δημοσίου ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) στο νησί μας, με στόχο την παροχή δυνατότητας στους νέους Κυθήριους να σπουδάζουν χρήσιμες ειδικότητες (π.χ. τουριστικά επαγγέλματα, μελισσοκομία, κ.λπ.) που θα τους συγκρατήσουν στο νησί.

 4. Τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του Δημοτικού Ανοικτού Θεάτρου Ποταμού (ολοκληρωμένες μελέτες/835.000€).

 5. Τη χρηματοδότηση της κατασκευής του Δημοτικού Σφαγείου (ολοκληρωμένες μελέτες/2.900.000€).

 6. Την ολοκλήρωση των μελετών και της αδειοδότησης για την κατασκευή και λειτουργία Μαρίνας Μικρών Τουριστικών Σκαφών στο Καψάλι.

 7. Τη χρηματοδότηση των μεγάλων λιμενικών έργων που ωριμάζουν με ταχείς ρυθμούς από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Πλ.Άμμος, Αγ.Πελαγία, Αγ.Πατρικία, Διακόφτι, Καψάλι, Αντικύθηρα).

 8. Την εκπόνηση των μελετών και τη χρηματοδότηση για το Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο που έχουμε υποβάλει προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «ΤΡΙΤΣΗΣ».

 9. Τη διαρκή διεκδίκηση ακόμα καλύτερης ακτοπλοϊκής και αεροπορικής συγκοινωνίας.

 10. Την χρηματοδότηση Δομής (Cluster) στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

 11. Την κατασκευή νέου υπερσύγχρονου κτηρίου στέγασης της Πυροσβεστικής στα Κύθηρα, σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ ΑΕ (η διαδικασία εξεύρεσης χώρου έχει ξεκινήσει).