ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΑΘΛΗΣΗ

Τι κάναμε

 1. Ανακαίνιση, αναβάθμιση και πιστοποίηση 12 παιδικών χαρών (Χώρα, Ποταμός, Αγ. Πελαγία, Αβλέμωνας, Λιβάδι, Κάλαμος, Καστρισιάνικα, Λογοθετιάνικα, Διακόφτι, Κεραμωτό, Μητάτα, Κοντολιάνικα).

 2. Ολοκλήρωση σύγχρονου Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου στο Μανιτοχώρι.

 3. Νέο Γήπεδο Μπάσκετ στα Βιαράδικα.

 4. Νέο Γήπεδο Ποδοσφαίρου (11 Χ 11) στον Ποταμό (έναρξη κατασκευής 2023).

 5. Νέα Γήπεδα (ποδόσφαιρο-τένις) στα Φριλιγκιάνικα (έναρξη κατασκευής 2023).

 6. Εξασφάλιση της δυνατότητας αυτόνομης πρόσβαση ΑμΕΑ στην θάλασσα με εγκατάσταση εξοπλισμού Seatrack σε 4 παραλίες (Καψάλι, Παλαιόπολη, Διακόφτι, Αγ. Πελαγία) και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

 7. Μετεγκατάσταση Νηπιαγωγείου Ποταμού στο σύγχρονο κτίριο της Αγ. Πελαγίας που παρέμενε κενό.

 8. Ένταξη μελετών επέκτασης Γυμνασίου – Λυκείου στο ΠΕΠ Αττικής. Οι μελέτες ολοκληρώνονται και έχει εξασφαλιστεί η πλήρης χρηματοδότηση του έργου μέσω της ΚΤΥΠ.

 9. Ολοκλήρωση μελέτης ανακαίνισης και συντήρησης σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με π/υ 1.300.000€. Χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια και δημοπρατείται εντός του 2023.

 10. Ολοκλήρωση έργων συντήρησης και ανακαίνισης σε όλα τα σχολεία, εγκατάσταση νέων λεβήτων.

 11. Ολοκλήρωση μελετών νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Λογοθετιάνικα. Χρηματοδοτήθηκε με 300.000€ από την Περιφέρεια και δημοπρατείται εντός του 2023.

 12. Μεταστέγαση Περιφ. Ιατρείου Χώρας σε νέο κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου (πρώην κτίριο ΑΝΚΥ – αναμένεται η μετεγκατάσταση από το Υπουργείο Υγείας).

 13. Παροχή χρηματικού επιδόματος Αγροτικών Ιατρών (30.000€ ετησίως).

 14. Ίδρυση και λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας παρέχοντας σημαντικές ιατρικές διεργασίες στον τοπικό πληθυσμό μέσα από την υπερσύγχρονη πλατφόρμα https://kepygeias.org/.

 15. Διαρκής ενίσχυση και αναβάθμιση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

 16. Ετήσιο πρόγραμμα στειρώσεων και εμβολιασμών αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Photo Gallery

Τι προγραμματίζουμε

 1. Τη δημοπράτηση του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Λογοθετιάνικα.

 2. Την κατασκευή του έργου επέκτασης και προσθήκης αιθουσών στο Γυμνάσιο – Λύκειο (οι μελέτες εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Αττικής).

 3. Την εκπόνηση των μελετών για την κατασκευή Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου – Προπονητηρίου. Υποβάλαμε αίτημα χρηματοδότησης των μελετών στο Πρόγραμμα «ΤΡΙΤΣΗΣ» (προεκτίμηση αμοιβής μελετών: 398.000€).

 4. Τον σχεδιασμό και υλοποίηση νέων χώρων άθλησης.

 5. Την αξιοποίηση του Σχολικού Γυμναστηρίου ΔΣ Χώρας εκτός ωρών λειτουργίας του Σχολείου.

 6. Την αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με την δημιουργία εσωτερικού παταριού για την αύξηση της χωρητικότητάς της σε βιβλία και την αξιοποίηση των χιλιάδων τόμων που δώρισε στο Δήμο μας ο Ομότιμος Καθηγητής Λατινικής Γραμματείας κ. Νίκος Πετρόχειλος.

 7. Τη συνέχιση και επαύξηση της στήριξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

 8. Τη συνέχιση του επιδόματος των Αγροτικών Ιατρών και την εξέταση επέκτασής του στους Εκπαιδευτικούς και το προσωπικό της ΕΛΑΣ, του ΠΣ και του ΛΣ.

 9. Τη διεκδίκηση από το Κράτος για την δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ).

 10. Τη διεκδίκηση ένταξης του Δήμου μας στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

 11. Τη διοργάνωση σε τακτική βάση Σεμιναρίων Συμβουλευτικής Οικογένειας με εξειδικευμένους επιστήμονες