Όταν η ένδεια προγραμματικού λόγου αναζητεί χείρα βοηθείας στη συκοφαντία

Ο κ. Ζαχαρίας Σουρής και η παράταξή του, στερούμενοι προγραμματικού λόγου (γεγονός που αναδεικνύεται έντονα σε κάθε επίσκεψή τους σε οικισμούς και χωριά), έναντι του έργου που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή και αισθανόμενοι τουλάχιστον αμηχανία,  μπροστά στο μέγεθος και στον αριθμό των έργων, που στη διάρκεια των δύο θητειών της, η παρούσα Δημοτική Αρχή, είτε έχει ήδη εκτελέσει και ολοκληρώσει επιτυχώς, είτε έχει  επιμελώς σχεδιάσει και θέσει σε τροχιά υλοποίησης, υπέκυψε για μία ακόμη φορά στην εύκολη και πάντοτε δελεαστική τακτική της συκοφαντίας.

Συγκεκριμένα, με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Σουρής και η παράταξή του, μη μπορώντας να αρθρώσουν ούτε μία λέξη σχετικά με τα έργα που αποτυπώνονται στο πολυσέλιδο ενημερωτικό έντυπο που παρουσιάζει τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να ρωτήσουν και να ενημερωθούν πριν προβούν σε οποιαδήποτε τοποθέτηση, καταλογίζουν στον Δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξής μας την ανάλωση χρημάτων του Δήμου για την έκδοση του συγκεκριμένου εντύπου «με σκοπό την αυτοπροβολή του».

Η αλήθεια, την οποία ουδέποτε αναζήτησαν ο κ. Σουρής και οι συντεταγμένοι με αυτόν υποψήφιοι, διότι προφανώς ουδέποτε υπήρξε ζητούμενο για αυτούς αφού έχουν επιλέξει να πορεύονται με το ψέμα και τη συκοφαντία, είναι ότι η ενημερωτική παρουσίαση των εκτελεσθέντων και των υπό υλοποίηση έργων του Δήμου α) συνιστά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Δήμου προς τους Δημότες και β) αποτελεί παρουσίαση και συγκέντρωση (με γραφιστικό τρόπο) των σχετικών Δελτίων Τύπου και ενημερωτικών αναρτήσεων του Δήμου, τα οποία δημοσιεύονται τακτικά, προς ενημέρωση του κοινού. Η συγκεκριμένη έκδοση σχεδιάστηκε γραφιστικά από τον αρμόδιο εντεταλμένο υπάλληλο του Δήμου καθώς εμπίπτει σαφώς στα καθήκοντά του, χρηματοδοτήθηκε δε αποκλειστικά ως προς την εκτύπωσή της από τον επικεφαλής της παράταξής μας και Δήμαρχο Κυθήρων, χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οικονομική επιβάρυνση του Δήμου. Φυσικά υπάρχουν όλα τα σχετικά παραστατικά.

Βέβαια, η αντίδραση του κ. Σουρή είναι υποκριτική. Από τη μία κατηγορεί παντού το Δήμαρχο ότι «δεν έκανε τίποτα επί 9 χρόνια» και από την άλλη διαμαρτύρεται επειδή ο Δήμος προβάλει το έργο 9 ετών! Τελικά τί ακριβώς ισχύει;

Θα ήταν χρησιμότερο στον κ. Σουρή, αντί να προσπαθεί με αστείες δικαιολογίες και θεωρίες να αποδομήσει το έργο της Δημοτικής Αρχής, να διαβάσει με περισσότερη σωφροσύνη τον Δημοτικό Απολογισμό, ώστε στις ελάχιστες ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, να αποφύγει τραγικά λάθη και ψέματα και να σταματήσει να διαδίδει ότι θα ακυρώσει έργα και προσπάθειες ετών, όπως π.χ. το Σφαγείο ή το αποχετευτικό του Νοτίου Τμήματος. Και επιπλέον, να σταματήσει να αντιγράφει με τη μέθοδο copy-paste, τα Δελτία Τύπου του συνδυασμού μας παρουσιάζοντας τα δικά μας έργα και προτάσεις ως δήθεν της παράταξής του (π.χ. Φράτσια, Καρβουνάδες κ.λπ.) ή τουλάχιστον ας αλλάξει κανένα σημείο στίξης εφόσον ο ίδιος δεν έχει ούτε πρόγραμμα ούτε προτάσεις!

Θυμίζουμε στον κ. Σουρή και τους συν αυτώ, ότι όσες φορές στο παρελθόν, σε οποιοδήποτε επίπεδο εκλογών, επελέγη ο συγκεκριμένος τρόπος προεκλογικού αγώνα, απέτυχε παταγωδώς και στις απειροελάχιστες περιπτώσεις που ευδοκίμησε, αυτοί που τελικά πλήρωσαν το τίμημα και μάλιστα κατά τρόπο σκληρό, ήταν οι ίδιοι οι πολίτες. 

Απάντηση