Η μονταζιέρα ήρθε και στα Κύθηρα!

Με μεγάλη ανακούφιση είδαμε τα βίντεο του κου Παναγόπουλου, τα οποία αναφέρονται σε προεκλογική συνέντευξη του δημάρχου μας κου Στράτου Χαρχαλάκη το 2014. Και τονίζουμε τη λέξη ανακούφιση διότι για ακόμα μία φορά η παράταξη του κου Παναγόπουλου έκανε μια τρύπα στο νερό. Τι προσπαθεί να μας πει ο κ. Παναγόπουλος; Ότι ο δήμαρχος είχε λάθος εκτίμηση για τους βιολογικούς καθαρισμούς σε μικρούς οικισμούς εκείνη την εποχή. Θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Ο δήμαρχός μας αυτά τα 5 χρόνια απέκτησε πολύτιμη γνώση και εμπειρία, συνεργάστηκε στενά με την περιφέρεια, την κεντρική διοίκηση και τους εξαίρετους επιστήμονες συνεργάτες του και εφάρμοσε πολιτικές σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και οι γεωμορφολογικές συνθήκες των οικισμών μας. Το ίδιο ισχύει για τη Γέφυρα στο Διακόφτι, όπου αντί να ακούσουμε τις απόψεις ότι η γέφυρα θα πέσει και θέλει 3 εκατομμύρια για να γίνει εξαρχής (διότι κάποιοι αυτή τη «λύση» προωθούσαν), προτιμήσαμε να ζητήσουμε την άποψη των καθ’ ύλην αρμόδιων που είναι οι ειδικοί επί γεφυρών μηχανικοί του Στρατού και έτσι έχουμε στα χέρια μας μια πλήρη μελέτη και το έργο δημοπρατείται σε λίγο καιρό με π/υ 50.000€ (είναι ενταγμένο στον προϋπολογισμό του 2019).

Έτσι, τα βίντεο της κοπτοραπτικής αποδεικνύουν πως ο δήμαρχός μας όχι μόνο εξέλιξε τις γνώσεις και την κατάρτισή του σε σχέση με το 2014, αλλά απαντάει με ειλικρίνεια και αλήθεια στον Κυθηραϊκό Λαό για τις προοπτικές του τόπου του. Είμαστε υπερήφανοι που ο κος Στράτος Χαρχαλάκης είναι ευθύς, σαφής και τεκμηριωμένος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Είμαστε αδιάφοροι για τις κοπτοραπτικές του κου Παναγόπουλου και του ευχόμαστε να συνεχίσει να φλερτάρει με τον λαϊκισμό. Είμαστε οι πρώτοι που είπαμε πως μια παράταξη που διεκδικεί την εξουσία χωρίς να την ασκεί ήδη, έχει το ελαφρυντικό της ελλιπούς γνώσης της πραγματικότητας και ίσως θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε μια κάποια υπερβολή στο πρόγραμμά μας. Η ουσιώδης διαφορά μας από το παρελθόν είναι όμως τούτη: εμείς ήδη ασκούμε διοίκηση, ήδη γνωρίζουμε τις δυνατότητες, τα προβλήματα και τις προκλήσεις του Δήμου και της δημόσιας διοίκησης και επιλέγουμε τον δύσκολο δρόμο της αλήθειας, απέναντι στον λαϊκισμό, τις έωλες υποσχέσεις και τις ανέφικτες αοριστολογίες που χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα του κου Παναγόπουλου.

Αλλά απορούμε κύριε Παναγόπουλε. Αφού κόπτεστε πως έχετε τόσο μελετημένες θέσεις και απόψεις, τόσο ρεαλιστικό πρόγραμμα για τα νησιά μας, γιατί δεν έρχεστε αύριο στο DEBATE να μας τα πείτε από κοντά; Τι φοβάστε κύριε Παναγόπουλε; Γιατί κρύβεστε; Γιατί δεν μιλάτε ο ίδιος και αφήνετε στο δημόσιο λόγο ορισμένους μόνο συνεργάτες σας; Έτσι θα διοικήσετε αν εκλεγείτε Δήμαρχος; Με αντιπροσώπους; Ιδού ο Λαός του οποίου την ψήφο διεκδικείτε, ιδού και το πήδημα. Φανερωθείτε μας λοιπόν!

Απάντηση