Θέλουν και να διοικήσουν….

Από την πρώτη στιγμή δημιουργίας των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, τονίσαμε ότι τα ετερόκλητα και ασύνδετα αυτά σχήματα, ούτε στέρεες βάσεις διαθέτουν, ούτε από σαφείς αρχές διέπονται και κυρίως έχουν παντελή έλλειψη οράματος αλλά και προγράμματος για το Δήμο και τα νησιά μας. Μοναδικό τους πρόγραμμα είναι ένα: «να φύγει ο Δήμαρχος και μετά βλέπουμε…».

Ειδικά, όμως, τονίζουμε συνέχεια την αδυναμία αυτών των σχημάτων να ασκήσουν διοίκηση, κάτι που ανησυχεί έντονα την πλειοψηφία των δημοτών καθώς η αδυναμία άσκησης υπεύθυνης και σοβαρής διοίκησης επηρεάζει άμεσα τους ίδιους τους πολίτες.

Και χωρίς αλήθεια να το περιμένουμε, ήρθε και η πρώτη απόδειξη!

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον κ. Σουρή, κα. Μαρία Κτιστάκη, μοίρασε στον Ποταμό την περασμένη Κυριακή 17-09, το προεκλογικό της φυλλάδιο (χωρίς δυστυχώς να φροντίσει αυτό να μην πεταχτεί στους δρόμους, ρυπαίνοντας το δημόσιο χώρο, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης), στο οποίο μάλιστα με περισσή αυτοπεποίθηση προβάλλει την τεράστια διοικητική και πολιτική της πείρα. Επάνω στο φυλλάδιό της, είχε επισυνάψει μια μικρή κάρτα με οδηγίες για την ψηφοφορία και τη σταυροδοσία της Κυριακής των Εκλογών. Μόνο που η κα. Κτιστάκη μάλλον έχει «ξεμείνει» στον εκλογικό Νόμο του 2019, γιατί όσα αναφέρει στην κάρτα της έχουν πλέον καταργηθεί και ο τρόπος σταυροδοσίας έχει αλλάξει από το 2021 (άρθρο 22 Ν.4804/21 – κατάργηση διασταυρούμενης ψήφου)! Βέβαια είναι απόλυτα λογικό να ταυτίζεται η κα. Κτιστάκη με το εκλογικό σύστημα του 2019, αφού στον συγκεκριμένο συνδυασμό έχουν στεγαστεί οι πλέον αμετανόητοι λάτρεις της απλής αναλογικής, δηλαδή του εκλογικού συστήματος που διέλυσε κυριολεκτικά την Αυτοδιοίκηση!

Με το νέο νόμο, πάντως, τίθενται πλέον μέχρι 3 σταυροί για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους όλων των εκλογικών περιφερειών ενιαία, μέχρι 2 σταυροί για τους υποψήφιους συμβούλους των τριμελών Δημοτικών Κοινοτήτων και μέχρι 1 σταυρός για τους υποψηφίους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων. Η σχετική εγκύκλιος είναι τόσο σαφής εξάλλου…

Θα μπορούσαμε ίσως να μην το επισημάνουμε, αναμένοντας να ακυρωθούν δεκάδες ψηφοδέλτια του κ. Σουρή. Κάποιος άλλος στη θέση μας «θα έτριβε τα χέρια του». Ωστόσο, εμείς στις εκλογές θα επικρατήσουμε για το έργο μας και το πρόγραμμά μας, οπότε το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ένα: Δε φτάνει που δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς να ψηφίσουν τους εαυτούς τους (!), θέλουν και να διοικήσουν το Δήμο…

Απάντηση